Rob Roy

Tämä tuttavuus vaikutti mielenkiintoiselta jo ensitapaamisesta lähtien, eikä vähiten mielenkiintoon vaikuttanut hinta. Rob Roy on mahtipontisesta nimestään huolimatta eräs Alkon halvimpia viskejä, oikeastaan kaikkein halvin sillä halvemmat tärpätit kute mansion house eivät enään ole juotavia ensinkään.

Rob Roy oli ja on mielestäni oikein maukas tuttavuus. Tuoksu on makea ja olen tuoksusta myös savua löytävinäni, toki pitää muistaa että nyt on kyseessä blendi eli eihän tämä pöydällä nuotiolta käryä kuten islayn singlemaltit.
Maistettaessa Rob Royta nousee makeus ja mausteisuus ensimmäisenä esille ja oikein varovasti maisteltuna olen kyllä löytävinäni pienen siivun savuakin, noo se kyllä saattaa olla mielikuvitustakin ;-)

Mutta mielessäni vertailen aikaisemmin maistamiini blendeihin pitää kyllä sanoa että ei Rob Roy mikää huono tuttavuus ole.

Kuvitelkaa mielessänne seuraava tilanne. Saatte vieraita ja he ovat kuulleet että talon isäntä on viskien harrastaja, niinpä vieraille pitä tarjota viskiä. No tiedät että nyt menee turpeisuus ns. harakoille kun etukäteen tiedät että vieraasi haluavat juomansa sekaa jäitä, kolajuomaa, käpyjä ja ties mitä. Sinäpä olet etukäteen varautunut moisiin ehdotuksiin ja tarjoilet seurueelle Rob Royta. Vieraasi saavat hienoa skottiviskiä ja saavat sotkea siihen ihan mitä haluavat, ja voit itse nautiskella Rob Royta sellaisenaan sillä kaikenkaikkiaan tämä on kuin onkin ihan juotavaa.

Tätä pitäisi oikeastaan jokaisella olla pahanpäivän varalle pullo tai kaks ja olen vakaasti sitämieltä että tämä on hintansaväärtti.

-nieppi
kuva © nieppi

Written by - nieppi

15 Responses to “Rob Roy”

 1. VT Says:

  Aistimus savusta pitänee paikkansa. Muistelen jostain lukeneeni, että Rob Royn blendin olennaisena osana käytetään Bowmorea. Talousviskinä Rob Roy on mielestäni vähintäänkin kelvollinen.

 2. Mikael Says:

  Tätä oli viime syksystä kevääseen. Ihan mukava “Irishin” aines.

 3. Kokemusta on Says:

  Suosittelen myös tutustumaan. Erittäin positiivinen yllätys.

 4. Mico Says:

  “Muistelen jostain lukeneeni, että Rob Royn blendin olennaisena osana käytetään Bowmorea”
  Näin se on,distilled,blended and bottled in Scotland Morrison BOWMORE distillers limited.
  Hinta/laatu on kohdillaan,asiallista “peruskamaa”,ei enempää ei vähempää.

 5. Viski New Says:

  Paljos toi maksaa?? Ku en nyt lähiaikoina pääse kaupungille.

 6. nieppi Says:

  Toivottavasti en muista nyt aivan metsään, mut mulla on sellanen muistikuva et olis maksanut 14 euroa. Toivottavasti joku vahvistaa oikean hinnan jos tietää!

 7. JAM Says:

  Alkon hinnaston löytää kätevästi täältä:
  http://www.isokaato.com/

 8. Sami Says:

  Näiden kommenttien innoittamana hain alkosta pullon Rob Royta.
  Varsin hyvä hinta / laatu. Makua saisi olla enemmän mutta tällä hinnalla
  ei voi valittaa. Maksoi 17.79€ 1.10.2008
  Tarvitsee jatkossa pitää tätä pullollinen varalla hyllyssä.

 9. Tommi Riuttala Says:

  Nyt kyllä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, joten eiköhän tälläinen kotiin eksy ensi Alkoreissulla…

 10. Kasper Says:

  Minuun eivät uponneet Rob Royn jo tuossa maistelussakin mainitut makeus ja mausteisuus; ensivaikutelma oli lähinnä “mitäpaskaa?!”, mutta jälkimaussa ei sitten ollutkaan moitteen sijaa. Hintansa väärti? Ehkä näin voi sanoa, mutta varauksin. Kyllähän tätä juo, mutta itse nyt tämän kaiken kokeneena ostaisin ennemmin vaikka Cutty Sarkia.

 11. jrantasa Says:

  Ystävä tarjosi tätä jokin aika sitten. Yllätyin viskin jopa silkkisestä pehmeydestä sekä hennosta mutta selkeästä savuaromista positiivisesti. Helppoa juotavaa, jota voi myös tarjota kavereille, jotka ovat viskien saralla kokemattomia. Verdict: erinomainen pöytäviski. Hinta-laatusuhde kohdillaan erityisesti Eestin puolelta noudettaessa: Liviko Alcostore kauppaa tätä tällä hetkellä hintaan 152 kroonia, eli noin 9,7 €.

 12. PH Says:

  Tätä on mukava nauttia vaikkapa saunakaljojen päälle, kun makuaisti on liian tärveltynyt single malt- maisteluihin. Hyvä perusviski, mutta itse pidän esim. lähes samanhintaista Teacher’s Highland Cream:a parempana blendinä, josta voi jo ihan nauttiakin.

 13. Sirclansman Says:

  Juu, varsin kohdillaan on hinta/laatu-suhde tässä. Sopiva yleisblenari parin ekan single malt -näkäräisen peesissä. Sopii hyvin satunnaiselle/aloittelevalle viskimiehelle tai -naiselle, makunsa ja hintansa takia.

  Ai niin, arviossa mainittu Mansion House on IMO ihan hyvä juonti/yleisviski lähinnä helpon ja lempeän makunsa takia. Eihän ko. viskissä kauheesti luonetta ole, mutta silti kaukana ns. kurasta.

 14. REMO Says:

  Tällaista kehtäs appiukko laittaa joululahjapakettiin laatuviskin keräilijälle, jolla ei oo yhtään alle 100€ mallasviksiä. Vittulua sekin!

 15. nieppi Says:

  Olis se appiukko voinu vittuilla pahemminkin…
  http://www.nautiskelijat.net/wp/?p=76

Leave a Reply