Oban 14

Ostaessani Obania kiinnitin huomioni etiketin vähäeleisyyteen. Mielessä heilahti ajatus että köyhät ne vaatteilla koreilee. Vaan valitettavan laihaksi jäi kokemus ja melkoisen tylsää seuraa oli Oban.
Makeutta,turvetta ja suolaa. Kaikkia liian vähän luonteeksi asti. Hyvä esimerkki siitä kuinka Single ei aina ole tae. Kukin itse päättäköön mistä tykkää sitä ei saa, eikä määrääkään teksti etiketissä : Blended /Single Malt.

Oban.14

-Calvados

Written by - Calvados

5 Responses to “Oban 14”

 1. nieppi Says:

  Mäkin olen monesti harkinnut tämän ostamista juuri tuon etiketin vähäeleisyyden vuoksi

 2. Ize Says:

  Jeps, ei paljon lisättävää yo. kommentteihin, omiin maistelunootteihini olenkin ristinyt tämän viskin Oban Olemattomaksi. :D

  (Jesh, taitaa kommentointisysteemit pelata taas? :) )

 3. Jani Says:

  Hhmm. Itse maistoin hiljattain kyseistä juomaa, ja mielestäni Oban on oikein miellyttävä viski. Erittäin tasapainoinen, ehkä aavistuksen pähkinäinen ja suklainen. Mitään makuja tästä ei erityisesti irtoa erilleen vaan kokonaisuus on vain miellyttävä. Ehkä hiljaisempiin hetkiin – silloin kun tuntuu, että mennään liian lujaa…

 4. Joku Says:

  Kyseessä laatujuoma jota moni vieroksuu. Tasapainoinen ja omaleimainen – merellinen, omaan makuuni erittäin hyvin sopiva.
  Perus 14 vuotiaan lisäksi suosittelen maistamaan vanhempia versioita, ovat erittäin mielenkiintoisia ja itse en ole pettynyt yhteenkään Obanin OB pullotteeseen.

 5. Juha Says:

  Maistoin itse tätä viskiä Skotlannin lomareissulla ja täytyy sanoa, että Oban jäi mieleen kamalimpana viskikokemuksena ikinä. Suosikkiviskini on Talisker ja kerron tämän vain siksi, että negatiivisen kommenttini voi näin suhteuttaa sentään johonkin. Tuosta kokemuksesta on nyt jokunen vuosi ja ehkäpä olisi hyvä idea kokeilla Obania uudemman kerran. On hyvinkin mahdollista, että maku vuosien saatossa muuttuu – jopa kääntyy päälaelleen…

Leave a Reply