Suklaakakku

Tämä ohje viitoittaa yksinkertaisen ja hyvän suklaaherkun äärelle. Mud cake on hyvinkin lähellä tätä. Jos naisesi ei ole kalorimetrinen tiukkis, tällä kokkauksella on helppo saada pisteet himaan.

Raaka-aineet:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g suklaata
2 dl jauhoja

Muutama pointti raaka-aineista:
Osta luomumunia. Munat pitää olla huoneenlämpöisiä kun aloitat vatkaamisen.
Tavallisella sokerilla onnistuu mutta Siro on aina parempi valinta.
Osta suolatonta voita. Se sopii kaikkeen ruoanlaittoon.
Osta tummaa suklaata. Yleensä suosin maustehyllyjen viereen sijoitettavia Fazerin leivontasuklaita mutta viimeisimmässä versiossa pistin elämän risaiseksi ja investoin Vahlronan 200 gramman blokkiin. Tuon yhden kokeilun perusteella sanoisin, että siinä on tiukkaakin tiukempi keittiösuklaa, joka tulee oikeuksiinsa nimenomaan leivonnassa, ei niinkään espresson kyljessä.
Jauhomerkin ei nyt ole niin väliä. Käytä aina kuitenkin mielummin vähemmän kuin enemmän jauhoja mitä tässä ohjeessa sanotaan.

Tarkista vielä ennen aloittamista että kotoa löytyy: Laakea vuoka, vatkain (tai vaihtoehtoisesti vispilä ja hyvä rannekestävyys), kahden kerroksen kattilaviritys vesihauteelle, isohko siivilä.

Toiminta:
1. Voitele vuoka valmiiksi.
2. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Älä päästä vettä roiskumaan sekaan. Siirrä sivuun jäähtymään.
3. Pistä uuni lämpiämään 225 asteeseen.
4. Vatkaa munat ja sokeri isoksi valkean kuohkeaksi vaahdoksi. Ei riitä, että seos vähän vaalenee, vaan vaahdon pitää kasvaa reilusti kokoa ja pyöriä muodokkaasti vatkaimen ympärillä.
5. Yhdistä munasokeri ja suklaavoi -seokset.
6. Lisää jauhot vähitellen siivilän läpi kevyesti pyöritellen.
7. Kaada tasainen seos vuokaan ja lykkää uuniin vartiksi. Jos tunnet uunisi ärhäkäksi, kymmenen minuuttiakin voi riittää.

Uunista otettaessa kakun keskusta saa olla hyllyvän kostea, jopa valuva. Säännöstelemällä paistoaikaa ja jauhojen määrää, haluttu kosteus alkaa varmasti hahmottua parin yrityksen jälkeen. Desi tai kaksi jauhoja, vartti tai kymmenen minuuttia uunissa – näissä rajoissa lopputulos on joka tapauksessa herkkua.
Ilmettä pintaan saa kun töpöttelee sen samaisen siivilän läpi päälle hieman tomusokeria. Muista kuitenkin antaa kakun ensin hieman jäähtyä.

Vahlronasta tehdyssä versiossa suklaa ei juurikaan tuntunut antavan pussista lisätylle sokerille taustatukea. Lopputulos oli kuiva mutta samalla täyteläinen.
Varsinainen silmämunien flipperi alkoi siinä vaiheessa kun kakun perään kielelle kaatoi onnistuneesti valittua Malmsey Madeiraa.

Written by - paso

One Response to “Suklaakakku”

  1. Pocky Says:

    Teinpä juuri tälläisen äitienpäivän kunniaksi ja osui ja upposi.

    Vaimolla kun on taipumus imeskellä suklaata sen minkä kerkee ja mudcakeki on herkkua, niin tämä oli selvä valinta sitten.

    Voisin jopa rohkaista miehiä kokeilemaan tätä.
    15min oli omalla uunilla aika hyvä aika, paitsi uuni tuppasi käräyttää tuon kakun pinnan, mutta sen kai voi välttää laittamalla leivinpaperia siihen sitten.

Leave a Reply