Lagavulin 1991 Distillers Edition

Joskus kuvittelin että 16v Lagavulin olisi niin hyvää kuin viskin on mahdollista olla, mutta olin väärässä. Hain tämän ihanan pullotteen suoraan tislaamosta.

DSC_7097

Tislaamossa tarjottiin maistiaiset tästä, ja olin kerralla myyty. Pullo lähti välittömästi tuliaisena kotiin ;)

Tämä ihana pullote on väriltään kauniin kultaisen keltaista
Tuoksu tässä on suorastaan merkillisen ihmeellistä sillä olen löytävinäni savun ja turpeen seasta rakkolevää ja nahkaa ja kalastusaluksen ruuman nokisia lankkuja. No nyt ehkä olin hieman liian runollinen mutta menköön kun kerta tulin sanoneeksi
Maussa tuntuu lagavulinin tutut piirteet ja olo on kuin lakritsipastillia imeskelisi mutta maku ehkä vieläkin pehmeämpi kuin 16v lagassa ja jälkimaku on verrattain pitkä

DSC_7516

Käsittämättömän hyvää, harmi ettei saa Suomeen muuta kuin tilaamalla tai hakemalla…

Written by - nieppi

7 Responses to “Lagavulin 1991 Distillers Edition”

 1. jussipussi Says:

  Tutustuitko saaren taksikuskiin? :D

 2. Jössikkä Says:

  Työkaveri toi putelin reissultaan ja tein ekaa kertaa eläissäni jotain mitä en olisi usknonut – “ryyppäsin” duunissa, onneksi sentäs oli oma toimistohuone jossa tuon saattoi tehhä salaa.

  Ensimmäinen siemaisu oli lähes uskonnollinen kokemus, en olisi voinut uskoa että jokin pistää paremmaksi kuin Lagavulin 16 yo. Seurauksena se, että tämä viski on nyt pyhässä arkikäyttökiellossa (siihen kelpaa “vähäarvoisempikin”) ja sallittu vain hyvässä seurassa eräharrastuksissa…

 3. JaRiMi Says:

  Ööh..tätä ihmejuomaa eli Lagavulinin Distillers Editionia on kyllä muistaakseni ollut Alkossakin myynnissä, sen lisäksi sitä saa lähes jokaisen suuremman lentoaseman duty free myynnistä..eli ei tarvitse Islaylle asti mennä hakemaan. Hyvä viskihän se kyllä on.

 4. Pete Says:

  Joo, saahan sitä Alkosta tilaamalla, mutta järjettömään hintaan. Lentokentät ja Itämeren laivat tarjoavat tätä kohtuulliseen hintaan. Näissä on huomattavia eroa eri vuosikerroissa, tosin kaikki ovat luultavasti hienoja.

 5. Saajis Says:

  1986 oli tosi hyvää, mahtaako jollakulla olla näkemystä aiheesta 1991 vs. 1986?
  (Mielestäni esim. 1987 oli korkeintaan keskinkertaista.)

 6. Carlo Says:

  Distiller editioneista parhaita ovat mielestäni 1986 ja 1991. Molemmat ovat omassa suussa kuin sulaa kultaa, tosin pulloa ostaessa se vähän tuntuikin juuri siltä. Vuoden 1994 DEon lähellä erinomaista, hyvän tuntumassa.

 7. Aapeli Says:

  Fantastinen Lagavulin 16 Distillers Edition. Tämän pehmeän ja tervantuoksuisen Islan avulla opin nauttimaan viskiä kiireettömästi ohuin siivuin ja tunnistamaan sen hienot aromit. Paras maistamani viski.

  Nykyään lasissa on useimmiten Lagavulin 16. Myös se on niin fantastinen juoma ettei erikoispainosta kovasti kaipaa. Silloin tällöin sitä kuitenkin pitää lasiin kaataa,

Leave a Reply