Jack Daniel´s Old no.7 brand.

Tennessee whiskey
Tämä viskimaailmassa hyljeksitty jenkkiviski nauttii hirvittävää suosioita lippalakki piireissä. No niinhän sanotaan ettei lahjahevosta olisi suuhun katsominen, niinpä reilu vuosi tiukkaa juomista ja lopulta pullo on tyhjä ;-)
Tästä on paha mennä sanomaan mitään, mutta jos ajatellaan että viskipullot ovat Urheilulajeja niin tämä pullo on ehdottomasti nykyjääkiekko. Aivan kuten nykykiekkoilun tappelut ovat kaukana jääkiekosta niin tämäkin on kaukana viskeistä, ollen vain viskin väristä.
Aivan kuin lippalakkikansa kehuu kuinka hieno tappelu oli taas jäällä niin Jack Danielsin juoja kehuu että kuinka hieno känni oli eilen eikä muista mitä joi.
Millaisessa tilanteessa joisin Jack Daniel´sia?
Jos joutuisin jostain syystä Frederikin keikalle, niin voisin juoda vaikka Jack Daniel´sia niin ilta olisi täydellinen.
Kuten en pidä Frederikkiä upeana muusikkona en myöskään pidä Jack Daniel´sia hyvänä viskinä. Mutta tälläkin on omat kannattajansa sillä käsittääkseni reetusetä elättää itsensä laulamalla
-nieppi

30

Written by - nieppi

21 Responses to “Jack Daniel´s Old no.7 brand.”

 1. mikkonen Says:

  ensimmäinen oma viskipulloni oli tätä merkkiä ja jonkin aikaa kuvittelin viskien maistuvan jotakuinkin tältä. Seuraavana olivat vuorossa rob roy ja jameson, joista etenkin jälkimmäinen (miksiköhän) teki positiivisen vaikutuksen. Jopa suppean vertailupohjan avulla voi todeta jack danielsin olevan lippisviskiä. Tuoksu (lue: haju) tuo mieleen jonkin maalauksessa käytettävän liuottimen. Maku vastaa jokseenkin tuoksua ja alkon kuvastossa mainittu hedelmäisyyskin on totta. Kaikesta huolimatta kokonaisuus on raaka ja terävä. jos tällä ei tarvi kokonaan kännejä vetää niin mielummin juon tätä kuin kossua.

 2. Calvados Says:

  Sittemmin mulle on tullu ihan sellaiset loivemmat mielipiteet tästä…En itsekkään aiemmin tykännyt, eikä sitä kyllä nytkään ole kaapissa, mutta joissain tilanteissa tämäkin on paikallaan…..HAH ! Jameson TIETENKIN ..(Meikäläisen suosikkeja)

 3. Kalle Says:

  Voihan nyt halvattu!
  Edustan ilmeisesti tätä lippalakkipiiriä. koska mielestäni JD on oikeinkin mukavan makuista. Te onnettomat ette vain halua laskeutua itse rakentamastanne “VISKIASIANTUNTIJA” -norsunluutornistanne ja ymmärtämään erästä asiaa:
  Viskiähän voi juoda muutenkin kuin nautintoaineena. Sitä voi ryypätä suoraan pullon suusta.
  Pankaas oikein pistäen opintotuet säästöön ja vetäkää ne kännit. Siitä tulee kivaa.

 4. Ize Says:

  Mielipiteitä löytyy makuasioista niin monta kuin on niiden esittäjiäkin. :)
  Eikä täällä kukaan uskalla itseään viskiasiantuntijaksi tituleerata, harrastelijoita me täällä ollaan … eiku siis paremminkin naaa-atiskelijoita. :D

 5. Kalle Says:

  Ize. Olet täysin oikeassa ja näytät hyvää hermokontrollia etkä provosoidu.

 6. jake heke Says:

  ravintolassa tulee usein otettua ryyppy jackia hyvän pihviaterian päälle. suosittelen on the rocks.

 7. zimmermann Says:

  makupuolella saattaa jäädäkkin muiden jalkoihin mutta asennettahan tässä on senkin edestä!

 8. Jackboy Says:

  Itse ostin pullon ihan etiketin maineen kuuluisuuden vuoksi ja koostumus oli aika pehmeä mutta nopeasti iskee perään pehmeyden huomaamisen jälkeen pieni kirpeys, joka poikkeaa muista viskeistä. Maku ei niinkään ole hyvää mutta jättää ihan mukavan poltteen kielen päälle hetkeksi aikaa. Kyllä tämä viskin ystäville aina viinan voittaa. Eli jos häitä tai kekkereitä tiedossa niin taskumattiin juuri oikea juoma.

 9. Vatti Says:

  Täältä ääni Jackille. Juuri hyvää kulutusjuomaa jos ei tahdo kirkkaita juoda. Hieman liian hintavaa kuitenkin ihan varsinaiseksi kulutusviskiksi.

 10. Tuukka Says:

  On tullut maisteltua ystävien kanssa niin bileissä kuin illanistujaisissakin… omasta mielestäni JD ei sovi kumpiinkaan vaan paremmalta näyttää hyllyllä avaamattomana koristeena koska se on niin LEGENDAARINEN. Tuli ostettua ulkomailta 1L pullo jakkia kun Dubaissa hintaakin sillä oli jopa alle Karjala 24-packin verran. Hyllyä komistaa komeampien takana! ;)

 11. Juha Says:

  Täältä ääni Jaskalle. Ei se nyt mikään “best of breed” ole, mutta joihinkin tilanteisiin ihan sopiva tömsy. Mutta sitten pikanttina lisänä, oletteko kokeilleet muuta Jaskan tuotantoa kuin Old Nr. 7:niä? Koittakaapas vaikka JD Single Barrelia joka on jo tuntuvasti pehmeämpää, tai tuosta tujumpaa Single Barrel silver selectiä. Ja omasta mielestäni, sokerina pohjalta suorastaan maitomaisen pehmeää Gentleman Jackia.

  Ei, nämä eivät ole single malt fancy scotch whiskyjä tai hyviä ja hienoja irkkuja.. eivät ne sitä edes yritä olla, mutta kyllä Jaskalta herkkujakin löytyy. Näille on ihan oma paikkansa ja aikansa. Itse pidän todella paljon Jamesonista ja muutamista muista irkuista, skottikamaa on joskus miellyttävä siemailla ja hifistellä.. mutta kyllä tuolle jaskallekin on paikkansa vaikka “poikien illoissa”. Pari jaskaa, grilli kuumana… sauna päälle.. pari bisseä, yleistä bs:ää kavereiden kesken.

 12. T Says:

  Hyllyssä on tälläkin hetkellä litran pullo JD’tä koristeeki tosin, olen menossa juuri laivalle ostamaan nautittavaksi tätä kaunista ja maukasta ilolientä. Tämä kuului ensimmäisiin känneihini.

 13. Maissi Says:

  Ihan ok juotavaa kun tekee mieli makeahkoa sour mash viskiä. Säälihän tuo on että teidän elitistien on juotava kyseistä juomaa salaa :) Hinta ainostaan saisi olla alempi etteivät aloittelijat luulisi että tuo on “parasta” viskiä mitä Jenkkilästä saa koska parempiahan löytyy ja paljon.

 14. Ize Says:

  Ei tartte mun salaa tätä juoda. Julkisesti ihan … pitkänä nimittäin eli jäillä ja colalla höystettynä. ;) On muuten mukavaa juotavaa kesäisen mökkisaunaamisen päälle ulkona vilvoitellessa puutarhatuolissa, silloin tällöin kun olut sattuu tökkimään. Tunnustan tosin, että Jim Beamiä tulee kyllä useammin tuohon tarkoitukseen käytettyä. Alkossa oli joskus ennen vanhaan valmis tölkkisekoite Jim Beamistä colalla, sieltä se kipinä tuohon juomaan iski. Harmi että poistui valikoimista.

 15. Sämpsä Says:

  Tästä juomasta se oma viskin maistelu on vast ikään lähtenyt liikkeelle. Seuraavaksi skottiviskiä tuloillaan joten saas nähdä miten arvostus muuttuu harrastuksen laajentuessa. Mutta kaiken kaikkiaan omaan makuun maistui ja parhaiten tosiaan toimi jäillä siemaillen.

 16. whitetrash Says:

  elitisti siat … tämä on jumalten nektariinia

 17. 4x4 Says:

  En väitä että jasu olisi mitenkään lähellä sydäntäni. Päinvastoin, omat kokemukseni rajoitttuvat lähinna teinipojan-kupla-kurkkuun reaktioon kun ensimmäisen kerran sai maistaa “tosi viskiä” (ainakin sen KE-70 corollalla ajelleen kaverin mielestä). Mutta pointsit niepille viimeisestä virkkeestä, sillä siinä kiteytyi kaikki;
  “”Mutta tälläkin on omat kannattajansa sillä käsittääkseni reetusetä elättää itsensä laulamalla”" Ja näinhän se menee että toinen tykkää tyttärestä ja toinen Laproa…
  Mutta jotain sinne päin.

 18. Cor Says:

  En oikeen ymmärrä mistä tämä “lippalakki” -homma oikeen on lähtenyt liikkeelle. Rokkipiireissähän tätä ryypiskellään.

  En ymmärrä miten Lemmy on voinut tinata tätä yli 50 vuotta putkeen

 19. Hallu Says:

  Kyllä se on ameriikan viski ihan oma taiteenlajinsa ja Tennessee varsinkin. Ei tässä hienosteluja kaivata kun Jaskaa hörpitään. Tässä on just oikealla tavalla rujo viski, joka ei häpeä maistua petroolille. Tätä vois ottaa harrikan selässä ja katella gimuleita. Ei naisille.

 20. SQ Says:

  JD:n haukkuminen on mielestäni omituista. Okei, makuasiat ovat makuasioita.. Kuitenkin tästä minun viskinjuontini on joskus lähtenyt liikkeelle. Se oli jo silloin rakkautta ensi maistelulla ja siitä asti se on ollut “arkiviskini”. Vaikka hyllyssä on aina viskejä laidasta laitaan ja monia erittäin onnistuneitakin tuotteita, tekee välillä mieli kaataa lasinpohjalle vanhan kunnon Jaskaa. Sitä tulee kuitenkin välillä ihan ikävä.

 21. karjukka Says:

  Hauska teksti mutta huono arvostelu. Toki jokaisella omat mielipiteensä mutta turhaa tuo “tämä viski on alempiarvoisten amisten juomaa koska en siitä itse pidä” jauhanta. Elitisti meininki on niin turhaa.

  Silti sana hallussa ja hyvin kirjoitettu teksti mutta asiaa siitä ei löytynyt paljoa.

Leave a Reply